Rättviks kulturhus logotyp

Rättviks konsthall

Bildväv / konstverk av Ragnhild Monsen

Konsthallen 8/6 - 25/8 2024

Ragnhild Monsen

Vernissage 8 juni kl 12

Textilkonstnären Ragnhild Monsens utgår vardagliga mänskliga upplevelser. Hennes bildspråk befinner sig ofta i gränslandet mellan det abstrakta och det figurativa. Det uppstår ur ett samspel mellan människans känslomässiga inre och hennes yttre miljöer. Bildvärldens symbolik är tidlös och allmänmänsklig med en ikonografi som Carl Gustav Jung kallade "arketyper av det undermedvetna".

I utställningen visar Ragnhild Monsen stora gobelänger och delar av serien Icons. Med färgstarka och sensuella uttryck blir ikonerna till fysiska, taktila symboler för inre tillstånd. Verkens tredimensionalitet gör att de framstår som skulpturala verk i rummet.

Ragnhild Monsen (f. 1948) är utbildad vid Statens lærskole i formning (1973 – 76), i gobeläng under Maria Koppen. Under perioden 1976-80 assistent åt textilkonstnären Synnøve Anker Aurdal.

Monsen arbetar främst med gobelänger och är en av Norges mest etablerade textilkonstnärer. Hennes konst har ställts ut eller sålts i 18 länder så långt ifrån varandra som Kanada, USA, Japan och Europa

Kommande utställningar

Konsthallen 7/9 - 15/9 2024

Konst i Dalarnas medlemsutställning

 

Konsthallen 28/9-24/11 2024

Emille de Blanche

Entréhallen och Bildarkivet

Affisch för utställningen Kvinnliga fotografer i Rättvik

Kvinnliga fotografer i Rättvik. 16/6-1/9

Vill du veta vad som händer på Kulturhuset?


E-post

Som registrerad har du i och med dataskyddsförordningen ett antal rättigheter. För mer information om hur Rättviks kommun behandlar dina personuppgifter, besök Behandling av personuppgifter i Rättviks kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länken öppnas i en ny flik.

Öppettider

I huset