Rättviks kulturhus logotyp

Rättviks DigidelCenter

Varmt välkommen till Rättvik kommuns DigidelCenter. Här kan du få hjälp att hantera din digitala vardag.

iphone appar

Rättviks kommun har fått projektmedel från Internetstiftelsen för att kunna etablera ett DigidelCenter i kulturhuset. Syftet är att öka delaktigheten genom digital teknik bland alla kommuninvånare.

Tanken är att DigidelCenter ska vara en fri plats för digitalt lärande. Varje medborgare ska utifrån egna behov kunna lära sig mer om dels olika digitala tjänster och uttryck dels hur digitaliseringen påverkar samhällets utveckling och människan som individ. Den demokratiska aspekten av verksamheten är väldigt viktig.

Alla åldrar är välkomna och all verksamhet är avgiftsfri för dig som vill delta.

 

Digital första hjälpen

På DigidelCenter kan du få hjälp att hantera din digitala vardag. Tillsammans försöker vi besvara de frågor eller lösa de problem du har. Allt som sker när vi träffas hjälper oss att utveckla verksamheten så att vi kan motsvara de behov och förväntningar som finns. Läs mer här Öppnas i nytt fönster..

Andra aktiviteter

På DigidelCentret finns det modern och inspirerande teknik att prova på. Vi kommer också att erbjuda kurser, föreläsningar och workshops i bland annat digitalisering, källkritik, IT-säkerhet och informationssökning.


Öppettider

I huset