Lokaler och studieplatser

Lokaler och studieplatser

Kaffekopp, böcker och pennor vid studieplats. Copyright: LightField.

I biblioteket finns det gott om studieplatser och platser att finna ro på. Vi har flera sköna fåtöljer och soffor att sätta sig i tillsammans med böcker och vänner.

 

Hörsalen och Mötesrummet

Hörsalen och Mötesrummet är två lokaler i kulturhuset som går att hyra. De är främst till för offentliga kulturaktiviteter och får inte användas för propaganda eller demonstrationer. Lokalerna kan till exempel användas för möten, konferenser och studiedagar. I nära anslutning till dem finns det ett gästkök.

Hörsalen rymmer cirka 120 personer och är utrustad med lämplig teknik för olika ändamål. Bland annat finns det hörslinga, ljudanläggning och bildkanon. Den går att dela av med en skärmvägg och har då plats för cirka 100 personer.

Mötesrummet bildas då Hörsalen delas av med en skärmvägg. Det är alltså en mindre lokal som främst passar för möten. Även här finns teknisk utrustning att tillgå. Observera att Mötesrummet inte hyrs ut när en aktivitet pågår i Hörsalen.

 

Hjärtstartare

I kulturhuset finns en AED-Plus-hjärtstartare och hänger bredvid informationsdisken.

 

Societetspaviljongen vid Hvilan

Societspaviljongen ligger mittemot kulturhuset och är vad som finns kvar av den kuranstalt som en gång låg utmed Enån strax innan utloppet till Siljan. Paviljongen är en ljusblå åttasidig byggnad från mitten av 1800-talet med vita knutar. Paviljongens fönster är i gotisk stil och har invändiga målningar av den kände kyrkomålaren Olof Hofrén.

Idag går det att hyra paviljongen för till exempel konserter och vigslar. Kostnaden är 500 kronor per tillfälle. Särskilda villkor gäller och nyckel hämtas under kulturhusets öppettider.

Länk till hyresavtal för Societetspaviljongen (gäller endast med kulturhusets godkännande)

 

Kontakt och lokalhyror för Hörsalen och Mötesrummet

Du är välkommen att ringa 0248-70197 eller mejla kultur@rattvik.se för att lämna en bokningsförfrågan.

Veckodagar och tider Kostnad per timme
Måndag-fredag klockan 11-18 200 kronor
Måndag-fredag efter klockan 18 500 kronor
Lördag klockan 10-15 500 kronor