Konsthall

Konsthall

I Rättviks konsthall arrangeras utställningar av samtida konst och konsthantverk. Konsthallen är en mycket omtyckt plats att ställa ut i och lockar både svenska och internationella konstnärer.

 

Aktuellt: Jordi Arkö Vs Jordi Arkö

Bilden föreställer konstnären Jordi Arkö redo för att boxas med sig själv som motståndare. Hans utställning på Rättviks konsthall sker mellan 28 oktober 2020 - 17 januari 2021 Utställningen heter Jordi Arkö VS Jordi Arkö.

Målningar och teckningar av Jordi Arkö

24 okt – 17 janurari 2021

 

Efter ett helt liv som konstnär har jag fler frågor än svar att fundera över rörande mitt tecknande och målande. Jag ser det inte som min uppgift att behaga och bekräfta.

Mitt mål är att göra bilder som ingen tidigare sett, inte heller jag själv. Att bli överraskad genom att låta min intuition styra linjer och former till egendomliga skapelser. Det blir en lek där nya världar uppenbarar sig i motiven.

I denna lek med bild har jag upptäckt två sidor av mig själv. En abstrakt expressionistisk ådra och en föreställande humoristisk.

Utifrån detta föddes tanken på en utställning där jag kunde möta mig själv i en match mellan fantasi och konkretion.

Jag har tidigare främst haft grafiken som redskap för mitt bildberättande. I utställningen ”Jordi Arkö vs. Jordi Arkö” på Rättviks Kulturhus, har jag inriktat mig helt på teckning och målning. Jag har gått upp i format och tillåtit mig själv att få fulmåla.

 

Jordi Arkö (f.1951 i Stockholm) har en gedigen konstnärlig bakgrund. Han utbildade sig vid Stockholmsuniversitet 1971–74 och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1975–80.

Jordi Arkö var lärare vid Kungliga Konsthögskolan 1980-93 och undervisade även vid Dublin National College of Art and Design 1990–93.

Åren 1996- 2003 var han konstnärlig ledare för Grafikens Hus i Mariefred och därefter följde 15 år som konstkonsultent i Dalarna.

Under samma period 2003–2018 var Jordi Arkö ordförande i Stiftelsen Mörksuggefonden.

 

Under 2011 hade Arkö en gästprofessur i Lindsborg/Kansas.

Jordi Arkö har ställt ut separat på Galerie Doktor Glas, Konstnärshuset och Liljevalchs i Stockholm, Skissernas museum i Lund, Sigtuna museum, Eskilstuna Konsthall , Kunsthallen Nikolaj i Köpenhamn, Raumo i Finland, Centre Culturel Suédois i Paris, Altes Museum i Berlin, Bryggens Museum i Bergen och i USA (Chicago, Minneapolis och Seattle).

Han finns representerad bland annat på Nationalmuseum, Kalmar konstmuseum, Dalarnas Museum, Eskilstuna konstmuseum, Moderna museet i Stockholm, Biblioteque National i Paris och British Museum i London.

Digital Konstvisning

 

Denna digitala kostvisning är inte producerad av Kulturenheten i Rättviks kommun, och följer därmed inte alla regler kring tillgänglighet. Videon har inga undertexter. 

Utställningar

Klicka här för att se vad som ställs ut hos oss under året.

 

Entréhallen: 

 

 

Ritning på Rättviks konsthall

Klicka här för att se vilka mått konsthallen har.

Kontakt

Rättviks kulturhus

Telefon: 0248-70197

E-post: kultur@rattvik.se

Språk

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Konsthallens nyhetsbrev genom att ange din e-postadress nedan.