Vi erbjuder

Rättviks kulturhus

Välkommen till Rättvik-skylt. Copyright: Martin Litens.

Varmt välkommen till ett av Dalarnas finaste kulturhus, centralt beläget på Storgatan i Rättvik alldeles utmed Enån. Vi har fri entré och bjuder på spännande, roliga och lärorika aktiviteter året runt.

 

Nyhet: ny rutin när barn blir myndiga

Den dag du blir myndig får du, om du är låntagare på Rättviks bibliotek, ett meddelande om att kontakta oss. Meddelandet syns bland uppgifterna under menyvalet Mitt efter att du loggat in. Med hänsyn till GDPR måste nämligen ditt lånekort aktiveras på nytt eftersom andra låneregler gäller för personer som fyllt 18 år. Varmt välkommen att höra av dig.

 

Kultur i Rättvik

Rättvik har ett rikt och levande kulturliv med starka rötter i folkkulturen. I kommunen kan du besöka byar, fäbodar och hembygdsgårdar med gamla anor. Vi har flera miljöer där olika typer av musik spelar huvudrollen och vi för stolt traditionen med folkdräkter vidare. Det finns också många intressanta muséer och konsthantverkare att besöka.

 

Klicka här för mer information om kulturlivet i kommunen.

 

Priser och bidrag

Klicka här om du vill ansöka om stöd från kommunen till föreningar och studieförbund eller Danielsgårdens vistelsestipendium för konstnärliga utövare.