För dig som...

För dig som...

 

…är ung

Biblioteket erbjuder förstås de senaste barn- och ungdomsböckerna, litteratur för unga vuxna, ny fantasy och nya rysare. Lämna gärna egna förslag på vad du vill att vi ska köpa in och låna ut. På biblioteket anordnar vi även många aktiviteter för unga.

 

…är förälder/vårdnadshavare

På Föräldrahyllan står litteratur som vi tror passar särskilt bra för dig som är förälder/vårdnadshavare. Innehållet handlar till exempel om barns utveckling och sjukdomar, matlagning, lekar och pyssel.

Givetvis är du välkommen att bara vistas i biblioteket tillsammans med ditt/dina barn. Här finns Hattstugan - en mysig och spännande plats för barn att gömma sig i för en stund, utklädningskläder, spel och förstås massor av barnböcker att bläddra i, läsa tyst eller högt ur.

 

…är studerande

I biblioteket finns det gott om sittplatser och litteratur för studier. Vi har trådlöst nätverk, tillgång till flera e-tjänster och hjälper givetvis till med fjärrlån om det behövs.

Om du ingår i en större grupp som vill studera tillsammans går det bra att boka in er hos oss, även innan vi egentligen öppnar om vardagarna. 

 

…är ny i Sverige

Biblioteket hjälper till med information om det svenska samhället. Vi har massor av böcker som passar bra för att du ska kunna lära dig svenska. Kanske har vi också böcker på ditt eget språk.

 

…har en funktionsnedsättning

Biblioteket stöttar aktivt dig som har en funktionsnedsättning. Vår socialbibliotekarie arbetar särskilt för din skull. Klicka på rubriken Läsa på olika sätt för att läsa mer.

 

…tillhör en nationell minoritet

Dalarna är förvaltningsområde för samiska och finska vilket vi naturligtvis uppmärksammar.