Filmer på Cineasterna

Cineasterna

Du loggar in med ditt bibliotekskort och din pinkod. Klicka här för komma vidare till Cineasterna!

 

Barn & familj

   Här kommer Paddington

 

En bra och viktig film för hela familjen! Efter en storm i den peruanska djungeln tvingas björnen Paddiongton ensam till till London. Där upptäcker han att mot sina förhoppningar ska bli omhändertagen och få ett nytt hem. Men ingen i det nya landet vill hjälpa honom tills han möter mamman Mary Brown som tar med honom hem, trots att henne make Henry är väldigt misstänksam. Det är enkelt att förstå att filmen berör frågan om att samhället bör ha högre acceptans för dagens flyktningar och att även om många ser på Paddington som en börda, så finns de som välkomnar med öppna armar.

https://www.cineasterna.com/sv/library/32/title/2192

 

 

 

 

 

Drama

   En oväntad vänskap

En fantastisk kritikerrosad fransk film som är baserad på verkligheten. Den handlar om en ung svart förortskille vid namn Driss som blir personlig assistent åt den rika, förlamade vita aristokraten Phillip.   Driss energi och livsglädje smittar av sig på Phillip och Phillip lär Driss en hel del vett och etikett. Trots att omgivningen är väldigt skeptiskt mot deras växande starka oväntade vänskap så upptäcker de tillsammans ny roliga saker i livet, även om de trodde att de inte skulle ha något gemensamt. klicka på länken nedan för att komma till filmen direkt. 

https://www.cineasterna.com/sv/library/32/title/285

 

 

 

 

 

 

 

Komedi 

Den enskilde medborgaren

Denna svenska komedi beskrivs som en ren komedi om ett smutsigt ämne. Filmen handlar om Försäkringsbolagsdirektören Stig Roxby som på eget initiativ lyft bonustaket för sig själv och styrelsemedlemmarna. Trots att deras löner var extremt höga från början och motsvara ungefär hundra högstadielärares löner. Detta får även hans dotter att skämmas över sin pappa och det är inget hon får göra, det är omodernt. Samtidigt som dottern får en ny extrapappa som är musiklärare som försöker bli analfabet och mitt i allt ingriper den enskilde medborgaren in. Filmen är inspirerad av Skandiaaffären som ägde rum i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

 

https://www.cineasterna.com/sv/library/32/title/509