Digital delaktighet och e-tjänster

Digital delaktighet Digital delaktighet

Digital tavla som visar ettor och nollor. Copyright: Kentoh.

Ett av bibliotekets många uppdrag handlar om att främja digital delaktighet. Vi gör detta genom aktiviteter, service och tjänster. I många fall samarbetar vi med andra aktörer inom området.

It och wifi

I biblioteket finns det trådlöst gästnätverk, datorer att boka, möjlighet att skriva ut, skanna och kopiera samt en självbetjäningsstation för utlån och återlämning av medier.

När problem uppstår med vår it anmäler vi detta till kommunens it-enhet för snabbast möjliga lösning.

E-tjänster

Biblioteket abonnerar på flera tjänster som du kan nå genom att klicka på länkarna nedan. En del av dem når du även hemifrån med hjälp av ditt bibliotekskort.

Boka en bibliotekarie

Om du känner att du behöver hjälp med olika it-frågor kan du boka en bibliotekarie. Vi hjälper dig till exempel att komma igång med din dator, surfplatta eller mobiltelefon, att låna e-böcker eller använda våra söktjänster.

Kontakt

Thomas Hörlin, bibliotekarie med inriktning mot medier, information och kommunikation (MIK)

E-post: thomas.horlin@rattvik.se

Rättviks bibliotek