DigidelCenter Rättvik

DigidelCenter

Rättviks kommun har fått projektmedel från Internetstiftelsen för att kunna etablera ett DigidelCenter i kulturhuset. Syftet är att öka delaktigheten genom digital teknik bland alla kommuninvånare. Projektet pågår 2018-2020 och ska därefter övergå till att vara en del av kulturhusets ordinarie verksamhet.

Tanken är att DigidelCenter ska vara en fri plats för digitalt lärande. Varje medborgare ska utifrån egna behov kunna lära sig mer om dels olika digitala tjänster och uttryck dels hur digitaliseringen påverkar samhällets utveckling och människan som individ. Den demokratiska aspekten av verksamheten är väldigt viktig.

 

Alla åldrar är välkomna och all verksamhet är avgiftsfri för dig som vill delta.

 

Digital första hjälpen

På DigidelCenter kan du få hjälp att hantera din digitala vardag. Det är öppet för drop in under vissa tider. Som besökare möter du då personer med olika digitala kompetenser. Tillsammans försöker vi besvara de frågor eller lösa de problem du har. Allt som sker när vi träffas hjälper oss att utveckla verksamheten. Så att vi kan motsvara de behov och förväntningar som finns i framtiden.

 

För mer information klicka här!

 

Kontakt

Du är varmt välkommen att ringa 0248-70195 för allmänna frågor kring Rättviks DigidelCenter. Det går också bra att mejla digidel@rattvik.se eller kontakta gruppledare Emma Pihlstrand på telefon 0248-701 31

 

Digidel på Sociala medier

Klicka här för att kolla in Digidels Facebook