Rättviks kulturhus logotyp

Om Dalabiblioteken...

Dalabibliotekens logga

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen.

Låna och lämna böcker i hela Dalarna

Syftet med samarbetet är att ge dig som låntagare ännu bättre biblioteksservice. Du kan låna böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort. Du kan själv söka och reservera böcker i den gemensamma katalogen. Du kan välja på vilket bibliotek du vill låna och lämna tillbaka.

 

En gemensam webbplats

En gemensam webbplats för alla dina läsbehov. Länken leder till dalabibliotekens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och öppnas i ny flik.

 

Nytt bibliotekskort och låntagaravtal

För att få tillgång till alla böcker, medier och tjänster i Dalabiblioteken behöver du ansöka om ett nytt bibliotekskort. Det gör du genom att godkänna ett låntagaravtal där du

  • Ger ditt samtycke till att vi registrerar dina personuppgifter i Dalabibliotekens gemensamma system.
  • Godkänner våra låneregler.

Du kan underteckna din ansökan om bibliotekskort och låntagaravtal digitalt via dalabiblioteken.se. Du kan också få hjälp på ditt lokala bibliotek. Bibliotekets låneregler finns på biblioteket och på dalabiblioteken.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Använda bibliotek